You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience and security.

27.04.2024 21:18:56

NIJE MOGLO BEZ DRAME

Poznati su posljednji sudionici Eura, veliki Lewa ipak ide na još jedno veliko natjecanje

Reprezentacija Ukrajine izborila je Europsko prvenstvo savladavši Island rezultatom 2:1, dok je posljednji sudionik Eura Poljska, koja je nakon kaznenih udaraca savladala Wales.

Nogometaši Ukrajine plasirali su se na EURO koji će se održati u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja nakon što su u ulozi domaćina u Wroclawu svladali Island rezultatom 2:1, u finalu dodatnih kvalifikacija.

Island je poveo nakon pola sata igre sjajnim udarcem Gudmundssona (30) s otprilike 25 metara, no u nastavku je Ukrajina dominirala te iznednačila preko Cigankova (54), koji je pogodio nakon lijepe polukontre.

Pobjeda je došla golom Mudrika (84) koji je u pravo vrijeme potvrdio svoj ekstra talent i udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio sam donji desni kut suparničkog gola.

Ukrajina će tako četvrti put zaredom nastupiti na EURU, a igrat će u skupini E s Belgijom, Slovačkom i Rumunjskom.

Kukavička utakmica Walesa i Poljske, odlučio promašaj Jamesa

Nogometaši Poljske posljednji su, 24. sudionici Eura, a oni su u finalu dodatnih kvalifikacija boljim izvođenjem kaznenih udaraca u Cardiffu svladali Wales rezultatom 5:4 (0:0).

Tijekom 120 minuta igre viđen je vrlo slab nogomet, obje su momčadi bile preoprezne pa su o putniku na EURO odlučivali udarci s bijele točke.

Svih pet poljskih izvođača bilo je sigurno, baš kao i prva četiri igrača Walesa, da bi potom poljski vatar Szczesny zaustavio udarac Daniela Jamesa i osigutao svojoj reprezentaciji peti uzastopni odlazak na EURO.

Poljska će na EURU igrati u skupini D s Nizozemskom, Austrijom i Francuskom.